Fundaţia pentru Protecţia Cainilor Comunitari Ilfov
Fundaţia Nationala pentru Protecţia Animalelor din România FNPAR
Fundaţia Nationala pentru Protectia Animalelor din Romania FNPAR
Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor
Str.Vasile Parvan,nr.2-4,Sc.B,Ap.12,interfon 12,sector 1 Bucureşti
Tel/Fax:021/3131875
Pes. Claudiu Bleont
vicepres. Carmen Arsene, tel. 0744156133, cmarsene(at)yahoo.com,
jurist Sorina Hanea, tel. 0729/036.352, e-mail: sorina.hanea(at)gmail.com
Adresa de email : cmarsene(at)yahoo.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Natura, Moştenire pentru Viitor
str.Imparatul Traian nr.9 bl.b9 sc.1 et.4 ap.19 sector 4
Bucureşti
Adresa de email :
office(at)thenature.ro
milo(at)b.astral.ro
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Lassie
Localitate: Bucureşti,
Contact: Adina Marinescu
Telefon: 0722/268.317
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Îngeri păzitori
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Doggye Dog
Localitate: Bucureşti,
Contact: Aura Bacanu
Telefon: 0762/398.678
Email: aureliame_aureliame(at)yahoo.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Salvat la Timp
Adresa de email : sh3rryn(at)yahoo.com/salvatlatimp(at)yahoo.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Prietenii Necuvantatori din România
Asociaţia Prietenii Necuvântători din România
Cod de identificare fiscală: 26775299
Cont bancar (IBAN): RO35BRDE410SV76326474100
Sterilizare cainii fara stapan si cu stapan din mediul rural si urban.
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Christi
Str. Caragea Ioan Voda, Nr. 17
Sector 1
Bucureşti
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor “Prieteni Buni”
Scopul nostru este de a diminua, pana la a stopa abandonul si existenta animalelor pe strada. De aceea activitatile principale sunt sterilizarile, atat a animalelor fara stapan, cat si cu stapan si oferirea spre adoptie a animalelor abandonate.
Adresa de email : asociatia.prieteni.buni(at)gmail.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Milioane de Prieteni
Asociaţia Milioane de prieteni a infiintat la Brasov in 1998 Azilul de caini fara stapan, singurul loc unde aceste fiinte nedorite de nimeni au gasit un coltisor unde sa nu mai fie haituiti, batuti, alungati,schiloditi, si in final omorati. O oaza de pace si speranta pentru ca in decurs de 10 ani de la infiintarea azilului 2307 caini au fost adoptati in tara si in strainatate.Multi dintre cainii care au fost printre primii refugiati ai acestui azil,si-au sfarsit zilele printre noi, fara a mai fi putut vreodata sa se tavaleasca in iarba, sa alerge liber sau sa aiba alaturi un stapan. Dar cel putin au avut un castron de mancare, o managaiere din cand in cand de la ingrijitorul care se ocupa uneori de cate 200 de caini, au avut un nume si au fost la adapost de razboiul de dupa zidurile azilului.
In azilul asociatiei au fost castrati 8537 de caini si pisici si nu numai animale fara stapan, ci si cele a caror proprietari nu au posibilitatea materiala de-a steriliza animalul de companie. Numeroase campanii de sterilizare gratuita, adoptie, educatie au fost organizate de-a lungul anilor cu suportul generos si dezinteresat al reprezentantilor presei scrise si televiziunilor locale
Cristina Lapis: 0268471202 0268471202
Roger Lapis: 0268471202 0268471202
Administrator site: 0741 507 884 0754 056 573
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Carpaţi
Fundaţia Carpati este o organizatie non-guvernamentala care se ocupa de proiecte in domeniul cercetarii si conservarii faunei.
FUNDATIA CARPATI
Brasov
str. Pavilioanele CFR nr.100
Telefon/Fax: 0268 330567
email: office(at)fundatiacarpati.ro
Adresa de email : office(at)fundatiacarpati.ro
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor ANU – Animals Need Us
Adresa de email : animalsneedus.bv(at)gmail.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Vreau să fiu liber
MARTI, 05.10.2010, ASTEPT RASPUNSUL DE LA JUDECATORIA BRAILA SI DACA TOTUL ESTE O.K.,URMEAZA INSCRIEREA IN REGISTRUL ASOCIATIILOR SI FUNDATIILOR SI CAT MAI CURAND POT INCEPE ACTIVITATEA IN BRAILA. ESTE O ASOCIATIE, FORMATA DIN TREI MEMBRII, DE PROTECTIE A MEDIULUI SI A ANIMALELOR. INCERCAM SA STERILIZAM CAT MAI MULTI CAINI COMUNITARI, SA-I INREGISTRAM SI SUNTEM TOTAL IMPOTRIVA ADAPOSTURILOR UNDE , MAIDEVREME SAU MAI TARZIU SE FORMEAZA FOCARE DE INFECTIE, ADEVARATE CENTRE DE MASACRARE IN MASA A ANIMALELOR.
Adresa de email : cosmincandea(at)yahoo.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului „Vreau să fiu liber ”– Brăila
O asociatie tanara, cu 3 membrii fondatori, care-si propuna sa lupte cu oamenii si ideile celor care nu iubesc animalele, sa-i convinga ca nu eutanasia cainilor este solutia prin care putem sa scapam in viitor de cainii de pe strazi. Vrem sa invatam copiii sa iubeasca, sa creasca si sa ocroteasca animalele , demonstrandu-se de cercetatori ca, cei care au crescut cu animale langa ei, sunt mult mai intelegatori, mai iubitori, mai sentimentali, mai responsabili decat ceilalti copii. Vrem sa sterilizam cat mai multi caini din oras, sa-i inregistram , sa-i crotaliem, sa-i vaccinam si sa-i eliberam in teritoriu, unde sa ramana pana la sfarsitul vietii lor. Sa nu ne mai aratam barbariile si crimele de care suntem in stare si cu care am socat mapamondul, am speriat copiii si batranii cu scenele de groaza filmate si difuzatein media, cu cainii alergati, prinsi si maltratati, ucisi in batai crunte, chinuiti, otraviti, de niste asa zisi oameni, hingheri , pe numele lor, oricum niste oameni fara pic de suflet si constiinta.
In aprilie 2010 am sterilizat in Braila 53 de caini, intr-o prima campanie de sterilizare, cu ajutorul unor medici veterinari din Bucureşti,sustinuti de o fundatie din SUA. Pe 11 mai, organizam a doua etapa de sterilizare a cainilor cu stapan si fara, masculi si femele si dorim ca in cursul anului 2011, sa putem realiza si un proiect mai amplu, in care sa reusim sa sterilizam macar 1000 de caini din oras. Asta daca vom fi ajutati si de autoritatile brailene, de voluntari, de iubitorii de animale din Braila. Astea sunt obiectivele noastre imediate, iar pe termen mai lung, daca vom obtine finantari, am dori o clinica moderna, o pensiune canina de 5 stele, etc.
Alte date ale asociatiei “VREAU SA FIU LIBER ” BRAILA:
Adresa:str. Pietatii, nr.6,Bl. A3, Ap.27 – C.P. -810509
telefoane:0728/028830-0731/698621
e-mail:cosmincandea(at)yahoo.com;office(at)libertis.ro
web site:www.libertis.ro
CUI 27695872
JUDECATORIA BRAILA 12505/196/2010
CONT:RO11RZBR0000060013047762
RAIFFEISEN BANK BRAILA-AGENTIA BELVEDERE
PRESEDINTE ASOCIATIA “VREAU SA FIU LIBER”-COSMIN CANDEA
Adresa de email : cosmincandea(at)yahoo.com; office(at)libertis.ro
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor ADOR Botoşani
Botosani
Adresa de email : asociatia_ador(at)yahoo.com
Daca doriți să ne sprijiniți în activitatea noastră puteți să ne contactați la :
0740146927 – președinte asociație – Musteață Olimpia
0745908551 – secretar asociație – Andrișan Dana
cont pt. donații : RO29BACX0000003480143000 deschis la Unicredit Țiriac Bank
„Asociaţia pentru Protecţia Animalelor – ADOR ” cu sediul în Botosani , tel.: 0231510861 / fax : 0331401359 , cont : RO29BACX0000003480143000 deschis la Unicredit Tiriac Bank , s-a constituit în baza Ordonantei nr.26/2000 ca si persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial . Asociaţia a fost înscrisa în Registrul asociatiilor si fundatiilor al Judecatoriei Botosani la nr. 55 / 29.06.2006 .
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor – ADOR are drept scop principal (asa cum sugereaza si denumirea) protectia animalelor . Avem ca si obiectiv principal realizarea , cât mai curând posibil , a unui adapost permanent pentru animalele fara stapân (câini si pisici).
De la înfiintare si pâna în prezent asociatia noastra a întreprins urmatoarele :
– am sustinut în permanenta cu hrana si tratamente medicale pentru animalele pe care le detin (inclusiv transportul animalelor la cabinetul medical) câteva familii cu venituri reduse si multe animale . De la aceste familii am încercat sa dam spre adoptie animale din cele pe care le detin si pentru care , în mod obiectiv , nu au resursele necesare pentru a le sustine . Totodata am reusit într-o oarecare masura , sa oprim înmultirea animalelor pe care le detin prin castrari ;
– am salvat animale abandonate sau in curs de a fi abandonate , le-am tratat si , o parte dintre ele am reusit sa le dam spre adoptie , restul au ramas în îngrijirea noastra si le tinem în plasament provizoriu sperând ca vom reusi în cele din urma sa le gasim un camin . În prezent avem în îngrijire (hrana si tratamente medicale) în diverse locatii ,70 catei si 45 de pisici ;
– am deschis o adresa de e-mail pentru asociatie si am trimis mesaje cu solicitari de sprijin catre alte asociatii si fundatii de profil . Din pacate nu s-a concretizat înca nici un sprijin , majoritatea acestor asociatii si fundatii având la rândul lor nevoie de fonduri pentru activitatile proprii ;
– am realizat o pagina de prezentare a asociatiei în format A4 pe care am distribuit-o prin membrii asociatiei , a fost afisata si prin vitrinele magazinelor de hrana pentru animale sau chiar si la unele sedii de firme , sperând sa strîngem fonduri pentru construirea unui adapost pentru animale .
Din pacate pâna în prezent am primit numai sfaturi si oferte de sprijin dupa urmatorul model : „Am (gasit)10 catei si nu am ce face cu ei . Nu veniti sa-i luati?!”.
În ceea ce priveste asigurarea resurselor pentru activitatea pe care am desfasurat-o pâna în prezent , acestea provin din :
– cotizatii lunare ale membrilor asociati – în foarte mica masura , multi dintre membrii fondatori nu mai au timpul si disponibilitatea necesara pentru a participa în vre-un fel la activitatile asociatiei ;
– avem optiuni ale salariatilor pentru cei 2% din impozitul pe salariu pentru a fi virat în contul asociatiei noastre ;
– contributii personale din veniturile familiilor secretarului asociatiei si ale presedintelui asociatiei , acestea constituind de fapt „sursele” pentru desfasurarea activitatii asociatiei , si , mai ales prestatiile gratuite ale d-lui dr. Vasiliu Dorin si ale asistentilor dumnealui . În ultima perioada am avut surpriza ca si alti cîtiva medici veterinari , unii la început de activitate , s-au implicat în a ne ajuta în tratarea animalelor bolnave salvate de pe domeniul public si în final castrarea si vaccinarea acestora .
Ca obiectiv principal si întotdeauna în centrul activitatii noastre ramân animalele aflate în situatii limita : animale bolnave , abandonate , maltratate , cu sau fara stapân . Nu vom reusi singuri , atât de putini si cu resursele minime de care dispunem , dar speram ca exemplul nostru sa însemne în ochii concetatenilor nostri macar atât cât , chiar daca nu-l vor urma , macar sa nu mai manifeste atâta indiferenta ca pâna în prezent pentru animalele pe care le detin : sa le asigure un minim de hrana , un adapost , tratament medical si mai ales sa le sterilizeze , nu sa arunce puii pe strada .
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Animaterra Bistriţa
De 4 ani asigura curatenia la adapostul Primariei Bistrita, hrana si apa pentru caini. Hrana si apa este asigurata o data la 2 zile in timpul saptamanii si intreaga zi de sambata, cand se face si curatenie in custi.
Se doreste angajarea unui personal calificat, care sa colaboreze cu membrii asociatiei.
ASOCIATIA ANIMATERRA BISTRITA
CIF: 18565431
CONT : RO60 RZBR 0000 0600 0776 9013
BANCA RAIFFEISEN BANK BISTRITA
animaterrabistrita(at)yahoo.com
animaterrabn(at)gmail.com
Informatii: 0742077282/ Nina
Adoptii: 0740081681/ Alina
ACTIVITATE :intermedieri adoptii caini abandonati si din adapost, hrana si curatenie adapost, tratamente si castrari.
Adresa de email : animaterrabistrita(at)yahoo.com
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor SOS Dogs Oradea
SOS Dogs a luat fiinta in 2003 , cand organizatia oradeana “Arca lui Noe” a contactat-o pe Clarissa Baldwin de la fundatia Dog Trust din Londra si pe d-l. Robert Smith de la Fundaţia pentru Protectia Cainilor Comunitari din Campina, in speranta gasirii unei solutii umane, pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan din Oradea. Legea nr.205, aparuta in luna ianuarie 2008 referitoare la Protectia Animalelor , califica drept ilegala, uciderea cainilor sanatosi. In acest sens, Oradea reprezinta un exemplu , pentru intreaga Romanie, cum se poate, si cum trebuie rezolvata, intr-un mod eficient, necostisitor si uman, problema cainilor.
SOS DOGS ORADEA FPCC FUNDATIA PT. PROTECTIA CAINILOR COMUNITARI SOS DOGS BIHOR
FOUNDATION FOR THE PROTECTION OF COMMUNITY DOGS
Bdul Dacia Nr. 51, AN52, 5th Floor, Ap. 17., Oradea.
Tel: + 40 359 407110, 0770 163663
Str. Prof Stanescu Cristea 267B, 1071870 Cornu, Prahova. Tel: +40 244 367901
Email: office(at)sosdogs.ro and zorile2000(at)yahoo.com
adopt a dog – adopta un caine !
Adresa de email : office(at)sosdogs.ro
Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Prietenii Pisicilor
Asociaţia Prietenii Pisicilor a fost infiintata in Februarie 2010, in Oradea. Este o organizatie non-profit cu capital social integral romanesc al carei scop principal este infiintarea unui adapost si centru de adoptii pentru animalele comunitare de talie mica din Oradea, in special pisici.
In acest moment in Oradea exista un gol in privinta activitatilor de protectie si promovare a drepturilor animalelor. Activitatea SOS Dogs fiind axata exclusiv pentru caini, alte animale sunt in acest moment ignorate. Pisicile comunitare sunt expuse unor permanente pericole: masini, caini, boli, paraziti, sau chiar oameni. Prin activitatile desfasurate de SOS Dogs de a strange caini de pe strazi, populatia pisicilor s-a dezvoltat din ce in ce mai mult. Desi nu sunt un pericol social pentru om, privelistile zilnice de pisici moarte lovite de masini, desfigurate de caini, otravite de locatarii blocurilor, nu fac parte din peisajul unui oras European cum se doreste Oradea a fi.
Progresul moral al unei natii poate fi judecat dupa modul in care isi trateaza animalele. Dupa 20 de ani de crestere economica a venit momentul sa ne indreptam atentia si spre lucrurile “marunte” care ne inconjoara si care ne vor aduce multe satisfactii noua si generatiilor viitoare.
Obiectivele Asociaţiei Prietenii Pisicilor sunt următoarele:
1.Crearea si operarea unui centru de adoptii pentru pisici comunitare. Vor fi acceptate doar pisicile comunitare. Ne asteptam sa gazduim in special pui si pisici bolnave, si exemplare mature care sunt suficient de prietenoase sa poata fi capturate. Toate animalele ce intra in centru vor fi deparazitate, tratate de eventuale boli, sterilizate, in masura bugetului eventual implantate cu microchip sau tatuate, si apoi oferite spre adoptie. Pentru inceput ne propunem sa putem gazdui permanent 50 de pisici si sa dam spre adoptie lunar cel putin 10% din animalele gazduite. Ne propunem ca in 2-3 ani sa putem gazdui spre 200 de pisici, totul insa depinde de sustinerea financiara a proiectului. Viziunea noastra asupra centrului in care ne vom desfasura activitatea este un imobil accesibil prin transport public ( pentru a facilitata adoptiile de catre persoane fara mijloc de transport), unde animalele vor fi gazduite si intretinute in conditii de igiena corespunzatoare. Pentru inceput animalele vor fi gazduite de voluntari, iubitori de animale, iar asociatia va suporta costurile cu mancarea, tratamantele medicale si promovarea lor spre adoptie. Pe viitor intentionam sa preluam ca locatie secundara o proprietate in afara orasului, unde animalele “veterane”, care cu greu pot fi date spre adoptie, sa fie lasate afara intr-un campus controlat si intretinut de noi. Activitatile medicale vor fi asigurate de cabinetele private ale medicilor veterinari cu care vom colabora in baza unui contract. Vom gazdui si pisici domestice pierdute de proprietari care si le vor putea recupera de la noi. Vom oferi consultanta in cresterea pisicilor tuturor celor interesati.
2.Polarizarea si implicarea comunitatii de iubitori de animale in acest proiect. Ne propunem sa motivam comunitatea sa se implice si sa sprijine proiectul prin voluntariat si donatii. Comunitatea exista, si e dornica sa ajute, dar nu are un reprezentant si o platforma prin care sa poata sa concretizeze lucrurile. Asociaţia Prietenii Pisicilor doreste sa acopere acel gol. Ceea ce urmarim este ca proiectul sa se finanteze exclusiv din donatii. Desigur orice fonduri guvernamentale, europene si orice alta finantare publica sunt binevenite, insa strategia noastra este de a atrage donatii private. Siteul www.prieteniipisicilor.ro nu este doar o pagina de prezentare a asociatiei, ci o platforma online unde comunitatea poate relationa si conlucra in atingerea scopurilor asociatiei.
3.Promovarea drepturilor animalelor comunitare si al intregului proiect in randul comunitatii prin diferite programe stabilite in cadrul asociatiei ( marketing ). Succesul proiectului se va putea cuantifica in numarul de animale date spre adoptie. Pentru a ne realiza obiectivul vom avea nevoie de mult marketing in randul comunitatii oradene. Intentionam sa avem activitati in scoli alaturi de profesori de biologie sau diriginti, cabinete veterinare, pet-shopuri, campanii in cadrul unor diverse evenimente cu public larg, si sa stimulam adoptiile prin diverse mijloace. Prin marketing online intentionam sa stimulam adoptiile chiar si din alte orase sau inspre mediul rural. Asociaţia noastra considera ca problema provine in primul rand din lipsa educatiei in acest sens. Astfel incat, pe langa solutionarea problemei actuale (capturarea si sterilizarea pisicilor existente) intentionam sa rezolvam problema in viitor prin educarea tinerilor inca din scoala pentru o atitudine diferita fata de animale, si o deschidere spre adoptarea animalelor comunitare. De asemenea vom incerca sa convingem actualii proprietari sa-si sterilizeze animalele. Sunt atatia pui pe strazi ce isi cauta un stapan, incat e pacat sa contribuim la aceasta problema prin nesterilizarea pisicilor particulare.
4.Apararea drepturilor animalelor comunitare si sensibilizarea opiniei publice cu privire la situatia animalelor comunitare si a incalcarii drepturilor lor. Vom trata cu maxima atentie orice incercare de ranire sau chiar otravire a pisicilor de catre locatarii blocurilor. Consideram ca acest comportament, pe langa faptul ca nu este legal, nu este demn si nu reprezinta comunitatea. Prin urmare comunitatea are obligatia de a stopa aceste solutii extreme ale unor “oameni gospodari”, si de a apara drepturile animalelor chiar intentand procese celor care nu le respecta drepturile. Vom prelua orice sesizare si daca fapta se poate proba in instanta vom merge pana la capat si vom mediatiza la maxim incidentul.
5.Asocierea cu alte organizatii guvernamentale, nonguvernamentale sau private in vederea atingerii obiectivelor asociatiei. Suntem convinsi ca vom avea o colaborare benefica cu SOS Dogs, care desi nu se ocupa decat de caini, considera de asemenea ca trebuie facut ceva si in directia pisicilor, si ne-a oferit sprijinul sau in acest sens. Speram de asemenea intr-o colaborare si cu primaria locala in a ne sprijini in demersul nostru.
6.Apararea drepturilor animalelor comunitare pe langa institutiile abilitate ale statului in vederea realizarii unei protectii efective si concrete a acestor animale. Consideram ca legislatia in domeniul protectiei animalelor din Romania este deficitara. Intentionam sa mobilizam comunitatea si sa strangem semnaturi pentru a convinge un parlamentar local sa sustina un proiect de extindere a legislatiei actuale. De asemenea intr-un viitor mai indepartat am dori sa sustinem infiintarea unei politii locale a animalelor care sa vegheze si sa dispuna respectarea legislatiei. Degeaba avem o legislatie in domeniu daca nu o aplica nimeni. Speram sa avem colaborarea fortelor locale a politiei comunitare in acest sens, noi oferind partea de consultanta si ingrijirea animalelor abuzate.
Asociaţia Prietenii Pisicilor este prima organizatie non-profit din Romania care se va concentra pe protectia pisicilor. Speram ca modelul nostru sa fie urmat de cat mai multe asociatii similare in toate orasele tarii.
Asociaţia Prietenii Pisicilor
Adapost exclusiv de pisici comunitare, in Oradea.
site: http://www.prieteniipisicilor.ro
tel: 0771.614.324
email: info(at)prieteniipisicilor.ro
ASOCIATIA PRIETENII PISICILOR
Cod Identificare Fiscală: 26814363
Cont: RO29BTRL00501205T41385XX
Banca Transilvania Sucursala Oradea
Pentru donatii cu cardul, paypal, sau formularul 230 precompletat vizitati:
http://www.prieteniipisicilor.ro/ro/donatii/